Pewna znana restauracja typu casual dining podaje zawinięte w tortilli składniki nazywając je pewną nazwą, której przytoczyć się nie ośmielę, by nie naruszyć praw autorskich nazwy własnej 🙂
Zamawiając owe zawijasy wspomnianej restauracji postanowiłam rozebrać na czynniki pierwsze smakowite zawiniątka, by powtórzyć smak w domu. I tak powtarzam, czasami bardziej urozmaicając, lub upraszczając farsz ukryty we wrapowym naleśniku.
Dzisiaj jedna z najszybszych przekąsek – idealna na Sylwestra.
Składniki:
tortilla/wrap
szynka
ser żółty
Sos 1:
jogurt naturalny lub śmietana
majonez
czosnek
sól
pieprz
Sos 2:
musztarda francuska
jogurt naturalny lub śmietana
Wrapy rozkładamy, nakładamy plastry sera i szynki. Ciasno zwijamy w rulon. Pieczemy w piekarniku przez około 15 minut (wyjmujemy gdy brzegi wrapa zaczynają się rumienić)
Kroimy na kawałki. Najlepiej smakują moczone w sosie czosnkowym lub musztardowym.