Naleśniki szpinakowe z łososiem

To przekąskę zrobiłabym kolejny raz wszystkim smakuje. Szybka, pożywna, zaskakująca.

Składniki:

ciasto naleśnikowe (nie znam proporcji, robię na oko)

mąka

mleko

1 jajko

szczypta soli, cukru, sody

3 łyżki oleju

szpinak mrożony brykiet

Jak ja robię naleśniki? Do garnka wsypuje trochę mąki wbija mi jedno Jajko dodaje sól, cukier, sodę i mieszam rózga. Ciasto na początku musi być gęste bo chcę żeby rozbiły się w nim grudki mąki. Dodaje olej i dolewam mleko do czasu aż ciasto stanie się gęste ale lejące.

Do miseczki wkładam kilka kulek szpinaku około sześciu zalewam wrzącą wodą i czekam aż szpinak się rozpuści.

Wyciskam ze szpinaku wody i dodajesz szpinak do ciasta naleśnikowego.

Smażę naleśniki z obydwu stron.

Nadzienie naleśników:

łosoś wędzony

serek chrzanowy

Gdy naleśniki wystygną smaruje każdy z serkiem chrzanowym i układam łososia.

Zawijam naleśnika. Kroję go na plasterki i układam na talerzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *