Lekka sałatka

Składniki:

filet z kurczaka (2 szt)

przyprawa do gyrosa

sałata lodowa (1/2 sałaty)

czerwona papryka 1 szt.

ser żółty (około 20 dag)

grzanki ziołowe

sos koperkowy

olej

 

 

Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, doprawiając go przyprawa do gyrosa. Odstawiamy do wystudzenia.

Sałatę szarpiemy, lub kroimy. Czerwoną paprykę i ser żółty kroimy w kostkę.

Sałatę, kurczaka, paprykę, ser, grzanki umieszczamy w misce, zalewamy sosem koperkowym z dodatkiem oleju i wody.

Podajemy z sosem czosnkowym- dipem: majonez, jogurt naturalny, czosnek- rozmiażdżony, sól, pieprz.

Nakładamy na talerz porcję sałaty i polewamy sosem.

 

salatka