Składniki:
1 szkl. mielonego twarogu (około )300 g
3 jajka
2 szkl. mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 kropelki aromatu waniliowego
Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce.
W rondelku umieszczamy olej, tak do połowy rondelka? Rzecz w tym, żeby pączusie po włożeniu były zamoczone do połowy w oleju.
Łyżeczką nabieram odpowiednią ilość ciasta. Ręce smaruję niewielką ilością oleju. W rękach formuję kulki. Smażę pączusie 6 minut, obracając w trakcie smażenia (3 minuty na jednej stronie, 3 minuty na drugiej).
![](http://mojaqchnia.pl/wp-content/uploads/2022/02/paczki-1-1024x680.jpg)
![](http://mojaqchnia.pl/wp-content/uploads/2022/02/DSC_0388-2-1024x680.jpg)
![](http://mojaqchnia.pl/wp-content/uploads/2022/02/Clipboard01-1-1024x743.jpg)