Makaron z łososiem i szpinakiem

Składniki:

makaron tagliatelle

150 g wędzonego łososia w kawałku

duża garść szpinaku

2 łyżki masła

2 łyżki białego serka (może być Almette lub inny)

sól

świeżo zmielony pieprz

parmezan

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy zostawiając kila łyżek wody. Do makaronu dodajemy serek i mieszamy. Powstanie coś na zasadzie sosu.

Na patelni rozpuszczamy masło. Dusimy opłukany i posiekany grubo szpinak ( od liści szpinaku odrywam łodyżki, by zostały same listki).

Gdy szpinak zmięknie dodaję pokrojonego w grubą kostkę łososia. Chwilę mieszamy, dodajemy do makaronu. Solimy do smaku. Dodajemy świeżo zmielony pieprz.

Wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.

Mega pyszne.

 

makaron ze szpinakiem i łososiem