Jajecznica z kurkami

Wspaniałe śniadanie, genialna kolacja, lub zwyczajnie – smacznego.

Uwielbiam kurki. Są szybkie w przygotowaniu. Nie znoszę ich oczyszczać. Jeśli są większe, piach lub inne nieczystości skrywają się w blaszkach grzybka. Małe kurki to pestka – odcinam ogonek i myję kapelusik i nóżkę.

Składniki:

jajka

kurki

masło

cebula

sól

pieprz

pietruszka – natka do posypania

Na patelnię dodałam masło, wrzuciłam pół cebulki pokrojonej w drobną kostkę. Chwilkę zeszkliłam cebulkę. Dodałam oczyszczone kurki. Chwilkę duszę aż kurki zrobią się miękkie i zaczną oddawać wodę. Pod łyżką zaczną kurki robić się miękkie. Wbijamy jajka. Tyle ile chcecie 😉

Solimy, pieprzymy.

Ja swoją jajecznicę posypałam świeżą natką pietruszki. Uwielbiam to połączenie.