Burrito z kurczakiem

Ulubione danie mojego syna. Niby nic, zwyczajne. Ale połączenie składników jest tak doskonałe, że dzieciaki zajadają ze smakiem. Pokaźnych rozmiarów burrito skrywające w sobie mnóstwo składników zaspokoi największych smakoszy 😉

Do burrito dodałam składniki, które lubią moi chłopcy. Nie ma tu czerwonej fasoli, mięso jest drobiowe – ma im smakować 😉 i tak właśnie było.

Czego potrzebujemy?

tortilla pszenna

ryż długoziarnisty – ugotowany na miękko w osolonej wodzie

sos BBQ

sałata

pomidor pokrojony w półplasterki

doritosy nacho – są najlepsze

kukurydza z puszki

majonez

czerwona cebula

filet z kurczaka usmażony na niewielkiej ilości oleju – ja usmażyłam je z solą, pieprzem i dodałam odrobinę przyprawy do gyrosa

Tortillę rozmiękczamy na parze. Ja do garnka wlałam wodę, gdy zaczęła się gotować ułożyłam na garnku metalowy durszlak, położyłam na nim tortillę, dzięki czemu wchłonęła wodę, stała się ciepła i miękka. Nie trzymajcie jej tak zbyt długo bo przyklei się do durszlaka.

Na tortillę położyłam 2 łyżki ugotowanego ryżu, na ryż majonez – około 1 łyżki, rozsmarowałam, na to bbq, i pozostałe składniki. Nachos delikatnie rozkruszyłam.

Jak należy złożyć burrito?

Pokażę kolejno 😉