Kurczak otulony ciastem francuskim z pieczarkami i papryką. Genialna przekąska idealna na domową imprezę.
Składniki:
ciasto francuskie
filet z kurczaka
pieczarki
papryka czerwona
tarta mozzarella
cebula
sól
pieprz
roztrzepane jajko
Sos: jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, rozgnieciony ząbek czosnku
Filet z kurczaka posolony, popieprzony smażymy na oleju.
Na oddzielnej patelni dusimy cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy posiekaną w kostkę paprykę i chwilkę smażymy.
Rozkładamy ciasto francuskie na ciasto układamy starty ser mozzarella, usmażonego kurczaka, pieczarki z cebulką i papryką. Zawijamy warkocz lub rulon.
Smarujemy wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem, posypujemy solą (można także posypać startym serem). Pieczemy w 180 stopniach przez 20 -25 min. Do czasu aż rolada zrobi się złota.