Makaron z warzywami i kurczakiem

Eksplozja smaku.

Składniki:

makaron tagliatelle

2 filety z kurczaka

1 cukinia

1 garść fasolki szparagowej białej

6 pomidorków suszonych w ziołach

1 garść pomidorków koktajlowych

2 łyżeczki pasty pindżur

250 ml śmietanki 30%

2 łyżki śmietany 18 %

sól

pieprz

1 łyżka masła

parmezan do posypania – może być w piórka

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.

Na patelnię wkładamy masło, rozpuszczamy, wrzucamy filet z kurczaka, smażymy. Dodajemy pokrojone cukinie, ugotowane w osolonej wodzie fasolki (można je przekroić na 3-4 kawałki żeby były mniejsze)

Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone pomidorki suszone, smażymy.

Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dodajemy pindżur, śmietany, sól, pieprz.

Nakładamy makaron na talerz, dodajemy sos z mięsem i warzywami, posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

 

makaon 2

makaron z kurczakiem