Każdy z nas jest inny. Każdy lubi coś innego. Czy musimy jeść więc to samo? Nie 🙂
Zrobiłam swoim chłopakom pizzerinki. Każda inna ze składnikami takimi jakie lubi każdy z nich.
Ciasto na pizzę:
Ciasto:
2 szkl. mąki
750 ml ciepłej wody
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
25 g drożdży
1 łyżka oliwy
Wykonanie: Do miski wlewamy wodę, dodajemy cukier i drożdże. Rozpuszczamy drożdże, dodajemy mąkę, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto. Zakrywamy miskę ściereczką i czekamy aż ciasto urośnie.
Gdy zwiększy co najmniej 2 razy swoją objętość przekładam na stolnice posypaną mąką i wałkuję duży placek. Przykładam do ciasta miseczkę i wykrawam od niej krążki.
Układam ulubione dodatki. Pizze piekę w 200 stopniach około 20 minut. Sprawdzam czy boki zaczynają się rumienić – to znak że pizzerinki są gotowe.
Pizzerinka 1:
szynka
bazylia
pomidorki czerwone koktajlowe
mini kulki mozzarelli
sos pomidorowy – możecie zrobić sami, ja wykorzystałam obłędny Ketchup Premium od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 2:
parówka pokrojona w plasterki
szpinak świeży
pomidorki pomarańczowe
sos pomidorowy – możecie zrobić sami, ja wykorzystałam obłędny Ketchup Premium od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 3:
tuńczyk
pomidorki koktajlowe czerwone
papryka czerwona
mozarella
bazylia świeża
wspaniały sos Remulada duńska od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 4:
chorizo
czarne oliwki
papryka czerwona
bazylia świeża
sos pomidorowy – możecie zrobić sami, ja wykorzystałam obłędny Ketchup Premium od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 5:
chorizo
niebieski ser bleśniowy
pomidorki pomarańczowe
wspaniały sos do pizzy od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 6:
szynka
mozzarella
pomidorki koktajlowe
sos pomidorowy – obłędny Ketchup Premium od FOLWARK
ser żółty gouda
Pizzerinka 7:
salami
mozarella mini
pomidorki koktajlowe czerwone
wspaniały sos do pizzy od FOLWARK
ser żółty gouda
Radości było wiele. Do pizzerinek rukola i sos czosnkowy od FOLWARK, majonez kremowy, ketchup Premium a także obłędna Remulada duńska.
Te sosy są MEGA. Polecam.
artykuł sponsorowany