Eksplozja smaku.
Składniki:
makaron tagliatelle
2 filety z kurczaka
1 cukinia
1 garść fasolki szparagowej białej
6 pomidorków suszonych w ziołach
1 garść pomidorków koktajlowych
2 łyżeczki pasty pindżur
250 ml śmietanki 30%
2 łyżki śmietany 18 %
sól
pieprz
1 łyżka masła
parmezan do posypania – może być w piórka
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
Na patelnię wkładamy masło, rozpuszczamy, wrzucamy filet z kurczaka, smażymy. Dodajemy pokrojone cukinie, ugotowane w osolonej wodzie fasolki (można je przekroić na 3-4 kawałki żeby były mniejsze)
Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone pomidorki suszone, smażymy.
Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dodajemy pindżur, śmietany, sól, pieprz.
Nakładamy makaron na talerz, dodajemy sos z mięsem i warzywami, posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.