Składniki:
250 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
3 pomidory
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 duży ziemniak
1 marchewka
sól
pieprz
1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli
1/3 łyżeczki papryki słodkiej
natka pietruszki
olej
W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy.
Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i obranego, pokrojonego w kostkę ziemniaka. Chwilę smażymy.
Dodajemy sparzonego, bez gniazd nasiennych i skórki pomidora.
Dodajemy fasolę, kukurydzę, zalewamy wszystko wodą.
Dodajemy przyprawy- sól, pieprz, paprykę chilli i słodką i gotujemy.
Pod koniec gotowania dodajemy posiakaną natkę pietruszki.
Pyszna, ostra, pożywna 🙂