Składniki;
2 jajka
1/2 kulki mozzarelli
5 pomidorków koktajlowych
1/2 czerwonej papryki
1/2 brokuła (ugotowanego w osolonej wodzie)
2 plastry szynki konserwowej
sól
pieprz
garść startego żółtego sera gouda
1 łyżeczka masła
Do miski wbijam 2 jajka – roztrzepuję widelcem, dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową i czerwoną paprykę, różyczki ugotowanego brokuła, dodaję sól i pieprz – mieszam.
Na patelnię wkładam masło – rozpuszczam. Wylewam jajka z warzywami, posypuję wszystko żółtym serem.
Jeśli lubicie omlet usmażony z obydwu stron możecie przełożyć omlet do drugiej patelni i dosmażyć drugą stronę (przykładacie drugą patelnię jak pokrywkę i energicznym ruchem obracacie)