Tatar na bagietce

To był jeden z najbardziej wyjątkowych wieczorów. Móc pracować z Sebastianem “Szromu” Schrom. To czysta przyjemność. Uczyć się jak łączyć smaki, jak przełamywać stereotypy.

Warsztaty odbyły się 23 września 2016 w Restauracji Kulisy przy Hotelu Falcon w Rzeszowie. Było fantastycznie.

sebastian

Składniki:

mięso wołowe

cebula dymka

grzybki marynowane

musztarda

sól

pieprz

bagietka

czarnuszka

Mięso siekamy tak by po roztarciu nożem na desce nie ciągnęło się. Dodajemy posiekane grzybki, cebulkę dymkę, sól, pieprz, łyżeczkę musztardy – mieszamy.

Nakładamy mięso na bagietkę, na nie czarnuszkę z odrobiną oliwy. Dodatkowo talerz ozdabiamy musztardą i kilkoma malinami dla przełamania smaku.