Pewna znana restauracja sieciowa ma w swoim menu coś co przypomina moje dzisiejsze danie.
Oczywiście to z menu owej restauracji jest o wiele pyszniejsze, ale ja staram się jak mogę by doścignąć smakiem choć w części tego znanego giganta.
Składniki:
filet z kurczaka
jajko
bułka tarta
mąka
płatki kukurydzaine
sól, pieprz biały, papryka słodka, kminek mielony
olej
sos BBQ
kukurydza
ser żółty edamski
ser mozarella w kostce
mozarella w kulce
tortilla
Jajko wbijam do miseczki i dodaję do niego sól, pieprz, słodką paprykę, mielony kminek – mieszam.
Do oddzielnej miski wsypuję bułkę tartą, mąkę i pokruszone płatki kukurydziane.
Filet z kurczaka kroję w paski, moczę w jajku z przyprawami i w bułce z mąką i płatkami. Smażę na oleju.
Sery ścieram na tarce, mieszam je ze sobą.
Tortillę rozkładam, na połowę kładę mieszankę serów i kotleciki z fileta. Posypuję kukurydzą. Na drugą połowę nakładam obficie sos BBQ. Składam dwie połówki. Umieszczam tortillę w tosterze z wkładkami grill. Zamykam. Wyjmuję gdy ser się stopni, podaję na ciepło.
Czyż to nie jest proste?