Sałatka z szynką i makaronem ryżowym

Składniki:

makaron ryżowy

 

szynka – może być konserwowa około 20dag

kukurydza

czerwona fasola z puszki

ogórek konserwowy (5 szt)

czerwona papryka (1 szt)

1/2 żółtej papryki

1/2 słoika pomidorów suszonych w ziołach

majonez

ketchup łagodny

sól

pieprz

Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu, szynkę kroimy w kostkę.

Makaron ryżowy i szynkę umieszczamy w misce, dodajemy czerwoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną i żółtą paprykę, pokrojone drobno konserwowe ogórki i pokrojone drobno suszone pomidory.

Sos przygotowujemy z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki ketchupu łagodnego.

Dodajemy do sałatki, dodajemy sól i pieprz do smaku.

salatka z kurczakiem i makaronem ryzowym