Tortilla ze szpinakiem

Gdy przychodzą niespodziewani goście i chcę poczęstować ich czymś wyjątkowym serwuję trotillę a w środku różne smakołyki 🙂

Składniki:

tortilla

1 opakowanie świeżego szpinaku

1/2 kostki sera feta

2 ząbki czosnku

serek biały śmietankowy

1 łyżka masła

Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak, czekam aż zmniejszy swoją objętość. Dodaję fetę, rozmiażdżony czosnek, smażę do czasu aż szpinak zupełnie zmięknie, a feta się rozpuści- oczywiście mieszam ciągle.

Tortillę smaruję serkiem śmietanowym i nakładam na niego szpinak z patelni (odsączam go z wody łyżką cedzakową).

Zapiekam tortille w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut.

Podaję z sosem czosnkowym: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 -2 ząbki czosnku, sól, pieprz.

Pyszne 😉

 

zawijasy szpinakowe

 

zawijasy szpinakowe2