Gdy przychodzą niespodziewani goście i chcę poczęstować ich czymś wyjątkowym serwuję trotillę a w środku różne smakołyki 🙂
Składniki:
tortilla
1 opakowanie świeżego szpinaku
1/2 kostki sera feta
2 ząbki czosnku
serek biały śmietankowy
1 łyżka masła
Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak, czekam aż zmniejszy swoją objętość. Dodaję fetę, rozmiażdżony czosnek, smażę do czasu aż szpinak zupełnie zmięknie, a feta się rozpuści- oczywiście mieszam ciągle.
Tortillę smaruję serkiem śmietanowym i nakładam na niego szpinak z patelni (odsączam go z wody łyżką cedzakową).
Zapiekam tortille w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut.
Podaję z sosem czosnkowym: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 -2 ząbki czosnku, sól, pieprz.
Pyszne 😉