Papryka faszerowana mięsem mielonym

Składniki:

4 czerwone papryki

1/2 puszki czerwonej fasoli

1/2 puszki kukurydzy

500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe)

1/3 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki

2 ząbki czosnku

1 cebula

2 łyżki ketchupu Premium Folwark

olej

sól

pieprz

1 kulka mozzarelli

Na patelnię wlewam olej. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję mięso. Smażę.

Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką.

Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

 

zapiakana papryka

zapiakana papryka2