Składniki:
4 czerwone papryki
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe)
1/3 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki
2 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki ketchupu Premium Folwark
olej
sól
pieprz
1 kulka mozzarelli
Na patelnię wlewam olej. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję mięso. Smażę.
Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką.
Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.