Uwielbiam makaron z różnymi rodzajami mięs, ze szpinakiem, ale też z krewetkami.
Tan przepis jest wspaniały. Szybkie danie a takie pyszne.
Składniki:
krewetki argentyńskie około 300 g
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki masła
szczypta soli
świeżo zmielony pieprz
garść pietruszki
płatki chilli (mam w młynku- mielę na świeżo)
2 łyżeczki świeżo wyciśniętej cytryny
makaron
3 łyżki śmietany 18 %
Do rondelka wrzucam masło, czosnek, chilli, chwilę duszę. Dodaję obrane i oczyszczone krewetki. Chwilę duszę. Dodaję wyciśniętą cytrynę i pietruszkę. Jeszcze chwilę duszę i dodaję śmietanę.
Sos musi przejść smakiem krewetek.
Podaję z makaronem tagliatelle lub spaghetti.
Smacznego.