Muffiny z truskawkami

Absolutnie genialne, wyjątkowe, wilgotne, winne, pyszne.

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki cukru

0,5 łyżeczki sody

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

2 łyżeczki cukru waniliowego

100 g masła

200 g jogurtu naturalnego

3 jajka

truskawki

Masło rozpuszczamy i studzimy. Łączmy masło z jogurtem i jajkami w jednej misce.

W drugiej misce łączymy ze sobą składniki suche.

Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Wykładamy masę do 3/4 papilotek. Truskawki kroimy na 4 części i wkładamy do każdej muffinki na wierzch po 3 -4 kawałki dociskając truskawki odrobinę do środka muffinek.

Pieczemy w 175 stopniach przez 20-30 minut.

muffiny truskawkowe_m