Absolutnie genialne, wyjątkowe, wilgotne, winne, pyszne.
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
0,5 łyżeczki sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g masła
200 g jogurtu naturalnego
3 jajka
truskawki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Łączmy masło z jogurtem i jajkami w jednej misce.
W drugiej misce łączymy ze sobą składniki suche.
Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Wykładamy masę do 3/4 papilotek. Truskawki kroimy na 4 części i wkładamy do każdej muffinki na wierzch po 3 -4 kawałki dociskając truskawki odrobinę do środka muffinek.
Pieczemy w 175 stopniach przez 20-30 minut.