Makaron z cukinią i ajvar

Czasami mam ochotę na coś bezmięsnego. Tak powstało to danie. Nie wygląda spektakularnie – mam tego świadomość, ale smak nagradza wszystko.

Na patelnię dodałam trochę oliwy, wrzuciłam pokrojona

cukinię w kostkę(cukinię myję, nie obieram ze skórki, kroję wzdłuż na 4, wycinam nasionka, kroję w kawałki- plastry – kostkę), chwilę duszę,

dodaję puszkę pomidorków pokrojonych,

1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę

1/2 słoika ciecierzycy konserwowej.

Dodaję 2 łyżki przyprawy (pasty) ajvar.

Chwilę duszę.

Dodaję śmietanę 30% lub jeśli nie macie to możne być 18% – 1/2 dużego opakowania.

Sól, pieprz do smaku.

Do tego makaron. U mnie kolorowy spaghetti.

Na wierzch wiórki parmezanu.