Tak szybki a jednocześnie taki smaczny.
Składniki:
makaron penne
filet z kurczaka
brokuły
2 łyżki masła
1 garść szpinaku baby
1/2 szkl śmietany 18%
odrobina oleju
sól
pieprz
starty parmezan
Na patelnię wrzucamy masło, dodajemy odrobinę oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy aż kurczak zrobi się biały, solimy odrobinę.
Wrzucamy szpinak, mieszamy, by szpinak się udusił.
W garnku z osoloną wodą gotujemy brokuły.
Gdy brokuły będą miękkie dodajemy je do kurczaka i szpinaku. Zalewamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron penne gotujemy w osolonej wodzie. Na makaron wykładamy sos, obficie posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego.