Składniki:
350 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
250 g herbatników maślanych
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3 szkl. płatków nestle kangus + garść na wierzch
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. 200 ml śmietanki ubić na sztywno , dodać cały serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę.
Wsypać 3 szkl. kangusów i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić mleczne czekolady, ostudzić. Resztę śmietanki czyli 150 ml ubić na sztywno połączyć ze śmietaną jak wyżej.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki jeden koło drugiego na to masę z białą czekoladą potem warstwa herbatników i masa z mleczną czekoladą. Na to posypać garść kangusów. Wstawić do lodówki na 2 godz.