Składniki:
1 kostka marharyny (250 g)
3 szkl maki
1 niepełna szklanka cukru kokosowego (look food – najlepszy) można go kupić w Delikatesach Centrum
6 żółtek
2 całe jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z powyższych składników zagniatamy ciasto.
Dzielimy je na 2 części, jedną część rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do drugiej części ciasta dodajemy 2 łyżki kakao. Zagniatamy. Układamy rozwałkowane ciasto na jasne ciasto.
Ścieramy na tarce 6 jabłek. Wyciskamy je mocno. Jeśli jabłka są kwaśne, można dodać trochę cukru.
Układamy jabłka na ciemnym cieście.
Z 6 pozostałych białek ubijamy pianę. Do ubitej piany dodajemy 200 g wiórków kokosowych i 1/2 szkl cukru kokosowego. Mieszamy, wykładamy pianę na jabłka.
Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.
artykuł sponsorowany