Wiosenne szybkie danie.
Nie ma się czym chwalić, nie wiem czy to nawet jest przepis, bo to bardziej inspiracja na pyszny obiadek 🙂
Uwielbiam sezonowość warzyw. Wchodzę do sklepu, dostrzegam warzywa, których zwykle nie spotyka się zimą i już mam w głowie pomysł na pyszny, inny obiadek 🙂
Użyłam:
fasolka szparagowa biała
fasolka szparagowa zielona
jajko
sól
pieprz
masło
bułka tarta
Fasolki szparagowe ugotowałam w słonej wodzie- każdą w innym garnku.
W 2 rondelkach umieściłam po 1 łyżce masła i po 1 łyżce bułki tartej. Gdy bułka tarta robi się lekko brązowa, dodałam fasolkę i wymieszałam.
Podałam obydwie fasolki a na nie usadziłam jajo – posolone, popieprzone.
To jest to 🙂