Ulubione danie mojego syna. Niby nic, zwyczajne. Ale połączenie składników jest tak doskonałe, że dzieciaki zajadają ze smakiem. Pokaźnych rozmiarów burrito skrywające w sobie mnóstwo składników zaspokoi największych smakoszy 😉
Do burrito dodałam składniki, które lubią moi chłopcy. Nie ma tu czerwonej fasoli, mięso jest drobiowe – ma im smakować 😉 i tak właśnie było.
Czego potrzebujemy?
tortilla pszenna
ryż długoziarnisty – ugotowany na miękko w osolonej wodzie
sos BBQ
sałata
pomidor pokrojony w półplasterki
doritosy nacho – są najlepsze
kukurydza z puszki
majonez
czerwona cebula
filet z kurczaka usmażony na niewielkiej ilości oleju – ja usmażyłam je z solą, pieprzem i dodałam odrobinę przyprawy do gyrosa
Tortillę rozmiękczamy na parze. Ja do garnka wlałam wodę, gdy zaczęła się gotować ułożyłam na garnku metalowy durszlak, położyłam na nim tortillę, dzięki czemu wchłonęła wodę, stała się ciepła i miękka. Nie trzymajcie jej tak zbyt długo bo przyklei się do durszlaka.
Na tortillę położyłam 2 łyżki ugotowanego ryżu, na ryż majonez – około 1 łyżki, rozsmarowałam, na to bbq, i pozostałe składniki. Nachos delikatnie rozkruszyłam.
Jak należy złożyć burrito?
Pokażę kolejno 😉