Szybka tarta z brokułami na cieście francuskim

Składniki:

ciasto francuskie

ugotowane brokuły

pomidor

szybka

1/2 papryki czerwonej

ser żółty edamski

3 jajka

pietruszka – natka

4 jajka

250 g śmietany 18%

150 g sera żółtego.

1/2 posiekanej cebuli

sól

pieprz

Ciasto francuskie wykładamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. W misce roztrzepujemy jajko, z solą, pieprzem, śmietaną, startym żółtym serem.

Na patelni z 1 łyżką oleju dusimy posiekaną cebulę, dodajemy 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w piórka.

Na ciasto francuskie wylewamy jajko z serem żółtym rozkładamy szynkę, paprykę, brokuły ugotowane, pokrojonego pomidora w plastry (1/2 pomidora), posypujemy posiekaną natką pietruszki. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut – do czasu zrumienienia.