Składniki:
ciasto francuskie
ugotowane brokuły
pomidor
szybka
1/2 papryki czerwonej
ser żółty edamski
3 jajka
pietruszka – natka
4 jajka
250 g śmietany 18%
150 g sera żółtego.
1/2 posiekanej cebuli
sól
pieprz
Ciasto francuskie wykładamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. W misce roztrzepujemy jajko, z solą, pieprzem, śmietaną, startym żółtym serem.
Na patelni z 1 łyżką oleju dusimy posiekaną cebulę, dodajemy 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w piórka.
Na ciasto francuskie wylewamy jajko z serem żółtym rozkładamy szynkę, paprykę, brokuły ugotowane, pokrojonego pomidora w plastry (1/2 pomidora), posypujemy posiekaną natką pietruszki. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut – do czasu zrumienienia.