Przepis bardzo szybki. Smaczny.
Składniki na ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
1 3/4 szklanka mleka
szczypta soli
3 łyżki oleju roślinnego
Wszystkie składniki łączymy ze sobą (można mikserem) tak by nie było grudek. Smażymy naleśniki z obydwu stron na patelni do naleśników.
Składniki na farsz:
500 g mielonego mięsa wieprzowego
2 łyżki oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
2 łyżeczki suszonego oregano,
1 łyżeczka kminu rzymskiego,
sól
pieprz
1 szklanka bulionu
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
20 dag startego żółtego sera
1 łyżka ketchupu
Na patelnię dodajemy olej i dusimy cebulę. Dodajemy mięso, nadal dusimy. Dodajemy rozgnieciony czosnek, przyprawy, koncentrat, fasolę odsączoną z wody i odsączoną kukurydzę, solimy, pieprzymy.
Na naleśnik dodajemy farsz i posypujemy odrobiną sera. zawijamy naleśnik. Naleśnik układamy w naczyniu żaroodpornym. W miseczce mieszamy 10 dag sera z ketchupem. Układamy na wierzch naleśnika czerwony ser. Zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.