Wspaniałe śniadanie, genialna kolacja, lub zwyczajnie – smacznego.
Uwielbiam kurki. Są szybkie w przygotowaniu. Nie znoszę ich oczyszczać. Jeśli są większe, piach lub inne nieczystości skrywają się w blaszkach grzybka. Małe kurki to pestka – odcinam ogonek i myję kapelusik i nóżkę.
Składniki:
jajka
kurki
masło
cebula
sól
pieprz
pietruszka – natka do posypania
Na patelnię dodałam masło, wrzuciłam pół cebulki pokrojonej w drobną kostkę. Chwilkę zeszkliłam cebulkę. Dodałam oczyszczone kurki. Chwilkę duszę aż kurki zrobią się miękkie i zaczną oddawać wodę. Pod łyżką zaczną kurki robić się miękkie. Wbijamy jajka. Tyle ile chcecie 😉
Solimy, pieprzymy.
Ja swoją jajecznicę posypałam świeżą natką pietruszki. Uwielbiam to połączenie.