Czasami mam ochotę na coś bezmięsnego. Tak powstało to danie. Nie wygląda spektakularnie – mam tego świadomość, ale smak nagradza wszystko.
Na patelnię dodałam trochę oliwy, wrzuciłam pokrojona
cukinię w kostkę(cukinię myję, nie obieram ze skórki, kroję wzdłuż na 4, wycinam nasionka, kroję w kawałki- plastry – kostkę), chwilę duszę,
dodaję puszkę pomidorków pokrojonych,
1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
1/2 słoika ciecierzycy konserwowej.
Dodaję 2 łyżki przyprawy (pasty) ajvar.
Chwilę duszę.
Dodaję śmietanę 30% lub jeśli nie macie to możne być 18% – 1/2 dużego opakowania.
Sól, pieprz do smaku.
Do tego makaron. U mnie kolorowy spaghetti.
Na wierzch wiórki parmezanu.