Ale to było dobre…
Najfajniejsze dania wychodzą gdy nie mam pomysłu na obiad 🙂
Znacie Spatzle? To lane kluseczki. Ja bardzo lubię te od Hilcona.
Składniki:
1 opakowanie Spatzle
100 g kiełbasy chorizo
1/2 słoika pomidorów suszonych w zalewie z ziołami
1 pomidor świeży
1/2 papryki słodkiej szpiczastej
1 garść pietruszki
3 łyżki oleju z pomidorów suszonych
2 łyżki oliwy z oliwek
parmezan
Kluski lane ugotowałam w osolonej wodzie.
Na patelnię wlałam oliwę, dodałam pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Dodałam pokrojone drobno suszone pomidory, paprykę szpiczastą w plastry, pomidora sparzonego, bez skórki i bez gniazda nasiennego. Wszystko usmażyłam, dodałam kluseczki, posypałam wiórkami parmezanu. Zamieszałam i podałam rodzinie.
Pyszne.
Pokażę Wam jeszcze moją ukochaną, przecudną patelnię. Zobaczyłam ją kiedyś na targach z akcesoriami kuchennymi w Zakopanem i marzyłam by ją mieć. Jest przepiękna. Zdjęcia nie oddają jej uroku. Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek. Można myć ją w zmywarce.
artykuł sponsorowany
http://ravex.com.pl – link do sklepu dystrybutora, chociaż nie mogę jej tam znaleźć 🙁
Ale mają śliczne, tanie rzeczy.