Spatzle – lane kluseczki z chorizo

Ale to było dobre…

Najfajniejsze dania wychodzą gdy nie mam pomysłu na obiad 🙂

Znacie Spatzle? To lane kluseczki. Ja bardzo lubię te od Hilcona.

Składniki:

1 opakowanie Spatzle

100 g kiełbasy chorizo

1/2 słoika pomidorów suszonych w zalewie z ziołami

1 pomidor świeży

1/2 papryki słodkiej szpiczastej

1 garść pietruszki

3 łyżki oleju z pomidorów suszonych

2 łyżki oliwy z oliwek

parmezan

Kluski lane ugotowałam w osolonej wodzie.

Na patelnię wlałam oliwę, dodałam pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Dodałam pokrojone drobno suszone pomidory, paprykę szpiczastą w plastry, pomidora sparzonego, bez skórki i bez gniazda nasiennego. Wszystko usmażyłam, dodałam kluseczki, posypałam wiórkami parmezanu. Zamieszałam i podałam rodzinie.

Pyszne.

Pokażę Wam jeszcze moją ukochaną, przecudną patelnię. Zobaczyłam ją kiedyś na targach z akcesoriami kuchennymi w Zakopanem i marzyłam by ją mieć. Jest przepiękna. Zdjęcia nie oddają jej uroku. Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek. Można myć ją w zmywarce.

artykuł sponsorowany

patelnia6

patelnia2

patelnia4

http://ravex.com.pl – link do sklepu dystrybutora, chociaż nie mogę jej tam znaleźć 🙁

Ale mają śliczne, tanie rzeczy.

chorizo1

chorizo2

chorizo3

chorizo4