Tatar wołowy tradycyjny

Tatar wołowy to jedno z najszybszych i najłatwiejszych dań.
Siekamy, składamy, podajemy.
Najważniejsze są jednak dobrze dobrane składniki. Najwyższej jakości mięso, grzybki, ogórki, oliwa.

Składniki:
mięso wołowe
ogórek kiszony
grzybki marynowane
cebula
łyżka oliwy
sól
pieprz
żółtko jaja kurzego

Mięso wołowe dokładnie siekamy, długo, namiętnie i wytrwale, aż będzie miało taką konsystencję, która pozwoli na jego łatwe rozdzielenie, bez widocznych cząstek.
Grzybki, cebulę, ogórek siekamy w drobną kostkę.
Układamy warstwowo w obręczy: cebulę, ogórek, grzybki, mięso, w mięsku robimy wgłębienie i kładziemy żółtko.
Możemy polać całość oliwą, posolić i popieprzyć.

Dla mnie rewelacja.