Bardzo szybki makaron w sosie śmietanowym z łososiem

Pewna rzeszowska restauracja podaje makaron w takim wydaniu. Dodają do niego jeszcze kapary, ale według mnie są zbędne, bo nie potrzebnie psują smak cudownego łososia.

Danie to kosztuje ponad 30 zł za porcję dla 1 osoby podczas gdy to samo danie przygotowane w domu to około 5 -8 zł za osobę.

Niezła przebitka 😉

A jak wiadomo – domowe najlepsze.

Składniki:

ulubiony makaron – ja wykorzystałam spaghetti

łosoś wędzony – ja użyłam łososia z koperkiem MARINERO z Biedronki (125 g)

200 ml śmietany 30%

1 łyżka masła

sól

świeżo zmielony pieprz

1 łyżeczka posiekanego koperku

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

W małym rondelku umieszczamy masło, rozpuszczamy, dodajemy rozdrobionego na mniejsze, lub większe kawałki łososia. Chwilkę dusimy. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy sos do makaronu.

No pycha…. po prostu…

A takie szybkiem, a takie proste 😉

 

makaron z lososiem

makaron z lososiem2

makaron z lososiem3

makaron z lososiem4