Smalczyk z białej fasoli

Uwielbiam smalczyk, ale ten wytapiany z tłuszczu sprawia, że podczas jedzenia mam ogromne wyrzuty sumienia. Postanowiłam więc trochę oszukać kalorie i mam wspaniały smalczyk z białej fasoli. Smakuje genialnie- zupełnie jak ten standardowy.

Składniki:

biała fasola z puszki – u mnie genialny Jamar

szczypta soli

szczypta pieprzu

szczypta majeranku

1 cebula

2 łyżki oleju

Białą fasolę odcedzamy i umieszczamy w misce. Blendujemy.

Na patelni na oleju należy zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.

Do zblendowanej fasoli dodajemy sól, pieprz, majeranek, zeszkloną cebulę.

Podajemy na kromce wiejskiego chleba w towarzystwie ogórków kiszonego.

artykuł sponsorowany

smalec1

smalec2

smalec3

smalec4