Wiecie czym jest remulada?
Remulada duńska to gęsty sos na bazie majonezu z dodatkiem warzyw. Wyczuwalny jest smak kapusty, ogórka, cebuli i curry. Można go dodawać do jajek, wędlin, grillowanych warzyw, świetnie smakuje także z nachosami.
U mnie remulada posłużyła jako marynata do schabu.
Smak zaskakujący.
Składniki:
schab
1 łyżka masła
2 łyżki remulady duńskiej od FolWark
2 łyżki śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz
Plastry schabu smaruję remuladą z obydwu stron, układam w naczyniu żaroodpornym. Dodaję masło. Piekę pod przykryciem w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Po tym czasie wyjmuje schab, z naczynia żaroodpornego przelewam powstały sos do rondelka, dodaję śmietanę i redukuję sos. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ryżem.
Spróbujcie- jest pyszne.
artykuł sponsorowany