Mnie też dopadła chęć bycia fit na wiosnę. Jednocześnie chciałabym nadal móc jeść smacznie. O tej sałatce powiedziała mi koleżanka, przyniosła ją kiedyś do pracy, pozwoliła spróbować i od tej pory to także moja ulubiona sałatka.
Składniki:
1 filet z kurczaka
4 łodygi selera naciowego
4 łyżki żurawiny suszonej
2 łyżki słonecznik
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Filet z kurczaka oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy po 15 minutach i kroimy w kostkę. Umieszczamy filet z misce. Dodajemy do fileta sparzoną żurawinę, uprażony na suchej patelni słonecznik, pokrojonego w plasterki selera. Dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt naturalny, szczyptę soli i mieszamy. Najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy smaki się połączą.