Parówa w cieście z cheddarem

Trochę nierówne 😉 bo początkowo chciałam dzielić parówki na 2 później na 3, ale na 4 też jest super 😉

Składniki:

parówki (niecałe 3 opakowania)

ciasto francuskie (2 opakowania)

ser cheddar (około 20 dag)

Ciasto francuskie rozkładam i wycinam prostokąty na długość parówki i na szerokość taką, by parówkę zawinąć. Odkrawam taki prostokąt, zawijam parówkę, kroję ją na 4 równe części, układam w naczyniu do zapiekania.

Gdy już całe naczynie jest wypełnione posypuję startym cheddarem.

Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Można podać z sosem czosnkowym: majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, rozmiażdżony ząbek czosnku.

 

zawijaski1

zawijaski2

zawijaski3

zawijaski4