Puszyste, szybkie, pyszne. Znikają w kilka minut 😉
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki sody
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 kostki masła (ok 100 g)
1 szkl. jogurtu naturalnego
3 jajka
2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
Masło rozpuszczamy i studzimy. Łączmy masło z jogurtem i jajkami w jednej misce. Dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę. Mieszamy.
W drugiej misce łączymy ze sobą składniki suche.
Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Można mikserem, można trzepaczką, lub łyżką.
Do papilotek umieszczonych w formie do muffinek wkładamy po 1 łyżce masy.
Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut.