Makaron, mięsko, grzyby. Ech czego można chcieć więcej?
To jest absolutnie najlepszy przepis na polędwiczki, na ich cudowne wykorzystanie.
Składniki:
1 łyżka masła
1/2 cebuli
polędwiczki wieprzowe
borowiki mrożone
śmietana 30% (1/2 dużego opakowania) lub 18%
sól
pieprz
ulubiony makaron ugotowany al’dente
parmezan
Na patelni rozpuszczamy masło, można dodać troszkę oleju – masło nie będzie się tak paliło. Dodajemy pokrojoną cebulkę. Do cebulki dodajemy pokrojone w plasterki polędwiczki. Smażymy polędwiczki 2 minuty na jednej i 2 minuty na drugiej stronie., Dodajemy rozmrożone podgrzybki i dusimy 3 minuty całość. Dodajemy śmietanę 30% lub 18 % około 1/2 dużego opakowania. Solimy i pieprzymy do smaku.
Podajemy z makaronem . Posypujemy parmezanem i natką pietruszki.