Makaron z cukinią i boczkiem

Pyszne. Wspaniałe. Szybkie. Obłędne po prostu danie. Obiad idealny.

Składniki:

cebula

boczek

cukinia

pieprz

sól

bazylia

tymianek

śmietana 18%

makaron tagliatelle

olej

 

Na oleju dusimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy boczek w paski, lub kostkę. Chwilę smażymy. Dodajemy cukinię pokrojoną w cienkie paseczki lub za pomocą obieraka do robienia makaronu z warzyw.

 

Chwilę dusimy. Dodajemy łyżeczkę bazylii i tymianku (suszone zioła dobrze jest rozetrzeć w rękach – nadadzą potrawie więcej smaku). Dodajemy sól, pieprz, śmietanę i makaron tagliatelle ugotowany według przepisu na opakowaniu.

Mieszamy. Podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem, parmezanem i pietruszką.