Ci z Wam, którzy mnie znają wiedzą, że bardzo cenię sobie szybkie dania. Łazanki to jeden z takich hitów 🙂
Składniki:
1/4 główki kapusty białej
10 plasterków boczku wędzonego
1/2 cebuli
sól
pieprz
makaron łazanki
1/4 kostki rosołowej
ok 1 łyżki oleju
Makaron gotuję w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
Kapustę siekam i wrzucam do garnka z wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuję tak kapustę ok 15 minut. Odcedzam kapustę.
W dużej misce umieszczam makaron łazankowy, ugotowaną i odcedzoną kapustę.
Na patelnię wlewam olej, smażę na niej pokrojoną w kostkę cebulę i boczek. Chwilę smażę.
Wkładam boczek z cebulą do kapusty i makaronu. Mieszam dodając sól, pieprz.
Oczywiście, że pyszne 🙂