Łazanki ze słodką kapustą

Ci z Wam, którzy mnie znają wiedzą, że bardzo cenię sobie szybkie dania. Łazanki to jeden z takich hitów 🙂

Składniki:

1/4 główki kapusty białej

10 plasterków boczku wędzonego

1/2 cebuli

sól

pieprz

makaron łazanki

1/4 kostki rosołowej

ok 1 łyżki oleju

Makaron gotuję w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.

Kapustę siekam i wrzucam do garnka z wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuję tak kapustę ok 15 minut. Odcedzam kapustę.

W dużej misce umieszczam makaron łazankowy, ugotowaną i odcedzoną kapustę.

Na patelnię wlewam olej, smażę na niej pokrojoną w kostkę cebulę i boczek. Chwilę smażę.

Wkładam boczek z cebulą do kapusty i makaronu. Mieszam dodając sól, pieprz.

Oczywiście, że pyszne 🙂

lazanki