Składniki:
makaron na łazanki
10 dag boczku wędzonego
20 dag kiełbasy
kapusta kwaszona
cebula
sól
pieprz
olej
liść laurowy
ziele angielskie
szczypta słodkiej papryki
majeranek suszony
Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu.
Kapustę umieszczamy w garnku z wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie. Gotujemy przez 15-20 minut.
Na dużej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajmemy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną kiełbasę. Smażymy.
Dodajemy do mięsa pokrojoną, odcedzoną kapustę (bez liścia i ziela). Chwilę smażymy, dodajemy makaron.
Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, papryką, majerankiem. Jeszcze chwilę dusimy.
Podajemy.