To przekąskę zrobiłabym kolejny raz wszystkim smakuje. Szybka, pożywna, zaskakująca.
Składniki:
ciasto naleśnikowe (nie znam proporcji, robię na oko)
mąka
mleko
1 jajko
szczypta soli, cukru, sody
3 łyżki oleju
szpinak mrożony brykiet
Jak ja robię naleśniki? Do garnka wsypuje trochę mąki wbija mi jedno Jajko dodaje sól, cukier, sodę i mieszam rózga. Ciasto na początku musi być gęste bo chcę żeby rozbiły się w nim grudki mąki. Dodaje olej i dolewam mleko do czasu aż ciasto stanie się gęste ale lejące.
Do miseczki wkładam kilka kulek szpinaku około sześciu zalewam wrzącą wodą i czekam aż szpinak się rozpuści.
Wyciskam ze szpinaku wody i dodajesz szpinak do ciasta naleśnikowego.
Smażę naleśniki z obydwu stron.
Nadzienie naleśników:
łosoś wędzony
serek chrzanowy
Gdy naleśniki wystygną smaruje każdy z serkiem chrzanowym i układam łososia.
Zawijam naleśnika. Kroję go na plasterki i układam na talerzu.