Pewna rzeszowska restauracja podaje makaron w takim wydaniu. Dodają do niego jeszcze kapary, ale według mnie są zbędne, bo nie potrzebnie psują smak cudownego łososia.
Danie to kosztuje ponad 30 zł za porcję dla 1 osoby podczas gdy to samo danie przygotowane w domu to około 5 -8 zł za osobę.
Niezła przebitka 😉
A jak wiadomo – domowe najlepsze.
Składniki:
ulubiony makaron – ja wykorzystałam spaghetti
łosoś wędzony – ja użyłam łososia z koperkiem MARINERO z Biedronki (125 g)
200 ml śmietany 30%
1 łyżka masła
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka posiekanego koperku
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W małym rondelku umieszczamy masło, rozpuszczamy, dodajemy rozdrobionego na mniejsze, lub większe kawałki łososia. Chwilkę dusimy. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy sos do makaronu.
No pycha…. po prostu…
A takie szybkiem, a takie proste 😉