Sałatka idealna na imprezę. Doskonała na sylwestra 🙂
Mieliśmy dzisiaj gości 🙂 Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka 🙂
To lubię 🙂
Składniki:
tortelloni z serem ricotta i szpinakiem
1/2 cukinii
1/2 czerwonej papryki
około 6 pomidorków koktajlowych czerwonych i 6 pomidorków żółtych
6 kulek mozzarelli (małej kulki)
1 łyżeczka masła
1 łyżka pesto basilico Hilcona
Tortelloni gotuję w osolonej wodzie. Przekładam je go dużej miski. Na patelni rozpuszczam 1 łyżeczkę masła, dodaję pokrojoną w pół krążki cukinię, pokrojoną w dużą kostkę czerwoną paprykę i chwilę duszę. Dodaję pesto – dusze jeszcze 5 minut. Dodaję warzywa z patelni do tortelloni, mieszam delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół.
Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło.
artykuł sponsorowany